Euro wisselkoersen

Ook al is de Europese munt sinds 2002 ingevoerd in de meeste Europese landen, wil dat nog niet zeggen dat er overal ook mee betaald kan worden. Wanneer u naar het buitenland op vakantie of zakenreis gaat, kunt u te maken krijgen met buitenlandse valuta. Geld zal daardoor omgewisseld moeten worden. De wisselkoersen zijn echter niet altijd even gunstig. Daarnaast is het risico aanwezig dat er commissie in rekening zal worden gebracht, bovenop de wisselkoersen van dat moment. Om een indicatie te krijgen van wat de wisselkoers voor buitenlandse valuta bedraagt, kunt u gebruik maken van de zogenaamde koersconvertor. Dit wordt ook wel een calculator genoemd. Daarmee kunt u de euro omrekenen.

Bestellen van vreemde valuta
De wisselkoersen kunnen heel uiteenlopend en verschillend zijn per land. Soms is het daarom verstandiger om het omrekenen van de Europese munt naar buitenlandse valuta al toe te passen wanneer u nog in Nederland bent. Voordat u vertrekt uit Nederland naar het buitenland, kunt u namelijk al vreemde valuta bestellen. Wanneer u vooraf vreemd geld bestelt, denkt u er dan wel aan dat sommige landen richtlijnen hanteren met betrekking tot de in- en uitvoer van valuta. U kunt de euro vaak op een wisselkantoor inruilen voor buitenlands geld. U bent dan vaak het goedkoopst uit. Ook kan er vaak op een luchthaven of in een hotel geld worden gewisseld.

Voordelen van de Europese munt
De invoering van de euro in 2002 heeft voor veel voordelen gezorgd. Het geldverkeer binnen de Europese Unie is zeer vereenvoudigd. Vroeger werd er met minstens tien verschillende valutawaarden gerekend. Nu is dat er nog maar een geworden. Tegelijkertijd is daardoor ook de Amerikaanse dollar een hoop invloed kwijt geraakt. Wisselkoersen van de euro zijn belangrijk voor het internationale handelsverkeer. Wanneer bijvoorbeeld de wisselkoers stijgt ten opzichte van buitenlandse valuta, dan is het voor een Euroland gunstiger om meer in te voeren. De uitvoer zal tevens meer worden afgeremd. Een wisselende wisselkoers kan sterke invloed hebben op de waarde. Dat is vooral het geval bij de aan- en verkoop van goederen en diensten.

De wisselkoersen van de euro
U kunt een calculator gebruiken om Europees geld om te rekenen naar buitenlands geld. Op het internet zijn er diverse sites aanwezig die u kunnen helpen met omrekenen. De calculator is zeer eenvoudig in zijn gebruik. U voert bijvoorbeeld het bedrag in wat u nodig heeft of wilt weten en daarna wordt het bedrag geconverteerd naar buitenlands geld. Zo kunt u precies zien wat uw munt waard is in vergelijking met buitenlands geld. De eurocalculator is naast de dollar en de pond, de meest belangrijke valutasoort in Europa. Voor het gebruik van een wisselkoersen calculator worden geen kosten in rekening gebracht en het is daarnaast veel minder foutgevoelig, zoals bijvoorbeeld wel het geval kan zijn bij een gewone rekenmachine.

Wisselkoersen en dagkoersen
De wisselkoers van de Europese munt is medeafhankelijk van de dollarkoers en de yen. Daardoor verandert de waarde dagelijks. De koers van de euro wordt elke dag vastgesteld door de bank. Die dagelijks koers wordt ook wel de dagkoers genoemd. De koers van de euro is ook grotendeels afhankelijk van het vertrouwen in deze munteenheid. Wanneer de economie in de Europese Unie floreert is er weinig aan de hand en zal de waarde van de Europese munt dan ook stijgen. Wanneer het vertrouwen afneemt, kan dat grote gevolgen hebben voor de economie en de munteenheid van de Europese Unie.

Voor 100 Euro krijgt u:

TOP ValutaOpenHuidige Koers
USD  105,44105,44   (Amerikaanse dollar)
GBP  70,6270,62   (Engelse Pond sterling)
JPY  12.811,5412.811,54   (Japanese yen)
NOK  865,18865,18   (Noorse Kroon)
SEK  910,34910,34   (Zweedse kroon)
TRY  275,00275,00   (Turkse lire)
Alle koersen van de Euro

Euro's per 100:

TOP ValutaOpenHuidige Koers
USD  94,8494,84   (Amerikaanse dollar)
JPY  0,780,78   (Japanese yen)
NOK  11,5611,56   (Noorse Kroon)
GBP  141,61141,61   (Engelse Pond sterling)
SEK  10,9810,98   (Zweedse kroon)
TRY  36,3636,36   (Turkse lire)
Disclaimer: alle koersen zijn minimaal 15 minuten vertraagd wegens wettelijke bepalingen, via de De plus 500 software kunt u de koersen wel in realtime zien.

Voor
Krijgt u